Czekoladki nadziewane masłem orzechowym
                    
                        
                    
                    
                                                                                                                                    1 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
                                                                                                                                                                                        4 łyżki masła orzechowego
                                                                                                                                                                                        6-8 sztuk miękkich daktyli
                                                                                                                                                                                        szczypta soli
                                                                                                                                                                                        3 łyżki śmietanki kremówki
                                                                                                                                                                                        1/3 szklanki Maślanki Mrągowskiej
                                                                                                                                                                                        2 łyżki miodu
                                                                            
                        
                            Do kielicha blendera wlewamy Maślankę Mrągowską i śmietankę kremówkę oraz miód. Następnie dodajemy posiekane daktyle oraz szczyptę soli, całość dokładnie miksujemy. Dodajemy masło orzechowe i ponownie miksujemy.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy. Przy pomocy pędzelka smarujemy nią spód i boki foremki do czekoladek, następnie schładzamy tak przygotowane foremki w lodówce przez ok. 30 minut.
Po wyjęciu foremek z lodówki napełniamy je wcześniej powstałą masą przy pomocy np. rękawa cukierniczego. Na wierzch foremek rozlewamy płyną czekoladę i ściągamy jej nadmiar przy pomocy szpatułki. Tak przygotowane foremki z czekoladkami ponownie schładzamy w lodówce i później wyciągamy czekoladki z foremki.
                        
                        
                        
                        
                        
                        
                            
                                Na szybko
                                
                                
                                    Maślanka Mrągowska
                                    Naturalna
                                
                                
                                    Od niej wszystko się zaczyna. Doskonale komponuje się w zimnych koktajlach, daniach wytrawnych i  zupach. Wspaniale smakuje też solo, zimna i orzeźwiająca, najlepiej gasi pragnienie w upalne dni.